Vakantiepark Witterzomer
Wandelroutes in Drenthe

De mooiste wandelroutes in Drenthe

De 7 mooiste wandelroutes in Drenthe¬†ūü•ĺ

Uw welverdiende vakantie in Assen biedt de ideale gelegenheid om de schitterende omgeving van Drenthe te ontdekken. Drenthe staat bekend om haar oeroude natuur met interessante historie. Dit mag u tijdens uw verblijf bij Vakantiepark Witterzomer zeker niet missen. Wij hebben daarom de 7 mooiste wandelroutes in Drenthe voor u op een rijtje gezet. Van korte tot lange wandelroutes, met de kids of met de hond, er is aan iedereen gedacht. De wandelroutes liggen nabij onze camping in Assen en zijn gemakkelijk te bereiken. Laat u verwonderen door al het natuurschoon en kom erachter welke wandelroute het beste bij u past!

Mammoetpad (800 meter)

Gaan de kids gezellig mee op pad? Dan is het kindvriendelijke Mammoetpad niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam! De route is gelegen in Borger, op ongeveer 20 minuten rijafstand vanaf Assen. Dankzij de levensgrote nagemaakte mammoeten, opgegraven botten en de verhaallijnen waant u zich in de prehistorie. De belevenis voor de kinderen staat centraal tijdens deze wandeling. Themaverhalen over geologie, flora en fauna en archeologie komen hier aan bod. Wanneer ontdekt u dit interessante pad?

Wandeltip met de kids: bekijk ook het Avonturenpad op Vakantiepark Witterzomer zelf!

Stadswandeling Assen (3 km)

Voor de cultuurliefhebbers onder ons leent de stadswandeling in Assen zich uitstekend. De route start vanaf de brink, bij het Drents museum. Onderweg wandelt u onder andere langs het gouvernementsgebouw, Paleis van Justitie en het populaire standbeeld van Bartje. Aan het einde van de wandelroute proeft u de gezellige sfeer op de brink waar u samen heerlijk kunt naborrelen! Ook is hier elke woensdag en zaterdag een weekmarkt aanwezig. Zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen. 

Natuur Drenthe

Ontdek Kampsheide (5 km)

Bent u een echte natuurliefhebber? Dan kunnen wij deze route van harte aanraden. Laat u verrassen door het landschap van de Drentsche Aa. Na deze wandeling heeft u bijna al het natuurschoon van Drenthe al gezien! Van heidevelden en jeneverbessen tot grafheuvels en ven. Onderweg komt u prachtige vergezichten over het Deurzer Diep tegen. Restanten uit de ijstijd mogen tijdens de route ook niet ontbreken.

Asserbos en de oude begraafplaatsen (7 km)

Het Asserbos is één van de oudste bossen van Nederland. Hier vindt u niet alleen heel veel groen, maar ook 3 monumentale begraafplaatsen. U wandelt langs prachtige vijvers en landgoederen. Het Asserbos is een oase van rust en stilte en staat bekend om haar rijke geschiedenis. Honden zijn hier toegestaan mits aangelijnd. Tussen 14:00 uur en 23:00 uur mogen ze hier loslopen. Ze zijn echter niet toegestaan op de begraafplaatsen. Bekijk voor meer informatie hier de link over de wandelroute!

Natuur Drenthe

Anloo-Strubben-Kniphorstbosch (11 km)

Gaat uw trouwe viervoeter gezellig mee wandelen? Bekijk dan zeker de Anloo-Strubben-Kniphorstbosch route. Hier wandelt u langs Nationaal Park Drentsche Aa, een historisch landschap rijk aan flora en fauna. Tijdens uw wandeling door dit authentieke landschap komt u onder andere langs de oudste kerk van Drenthe, 62 grafheuvels en de bekende Strubben. Uniek aan dit gebied is dat de overblijfselen na al die tijd nog steeds intact zijn. Honden zijn hier toegestaan mits aangelijnd. Ook is er een losloopgebied aanwezig in de Strubben Kniphorstbosch. Hier kunnen ze goed hun energie kwijt!

Assen-Rolde route (21 km)

Tijdens uw verblijf bij onze stadscamping in Assen is de¬†bijzondere¬†Assen-Rolde route¬†ook zeker een aanrader. De route brengt u onder andere naar het¬†Ballo√ęrveld. Hier vindt u de¬†schaapskooi in Balloo.¬†Door het grazen van de schapen overheerst het gras de heide niet¬†waardoor het prachtige heidelandschap intact blijft. U kijkt¬†uw ogen uit tijdens deze wandeling, daarom¬†mag deze route zeker niet¬†missen tijdens uw bezoek aan ons vakantiepark in Drenthe. Via Deurze Diep bewondert u de weilanden van Rolde, het beekdallandschap en de unieke weidse¬†uitzichten. U sluit de wandeling goed af via de Kampsheide richting Assen.

Natuur Drenthe

Wandelspoor (25 km)

Deze 5 uur durende wandelroute brengt u gegarandeerd langs de mooiste plekjes in Drenthe. De route bestaat uit 3 trajecten, waardoor u de route ook over meerdere dagen kunt verspreiden. De wandelroute brengt u langs diverse natuurlandschappen en bezienswaardigheden. Dit maakt de route interessant aangezien u afwisselende plekjes blijft ontdekken. Onderweg komt u onder andere langs typerende Drentse dorpjes, landgoederen en eeuwenoude hunebedden. Klinkt dit als muziek in uw oren? Lees dan voor meer informatie hier snel verder!

Naar welke wandelroute gaat uw voorkeur uit?

Naar welke wandelroute gaat uw voorkeur uit tijdens uw verblijf bij onze stadscamping in Drenthe? Van natuurrijke en historische wandelroutes tot een stadswandeling en diverse bezienswaardigheden. U heeft de mogelijkheid om te verblijven in een comfortabele accommodatie. Ook kunt u bij ons vakantiepark een ruime kampeerplaats huren. Wij verwelkomen u graag bij Vakantiepark Witterzomer!