Vakantiepark Witterzomer
Mooiste fietsroutes Drenthe

De mooiste fietsroutes in Drenthe

De 7 mooiste fietsroutes in Drenthe 🚲

Tijdens uw verblijf op ons vakantiepark kan een bijzondere fietstocht door het mooie Drenthe natuurlijk niet ontbreken. De prachtige fietsroutes in Drenthe bieden hiervoor de perfecte mogelijkheid. Drenthe scoort namelijk via de ANWB Fietsenquête landelijk het hoogst met een 8,4 voor recreatief fietsen! Van veelzijdige natuurlandschappen en historische hunebedden tot pittoreske dorpjes en nationale parken. Vakantiepark Witterzomer ligt net buiten Assen, de meeste routes starten en eindigen in de buurt van het park. Maak uw verblijf compleet en verken de veelzijdige landschappen en culturele erfgoederen van Drenthe. Doe inspiratie op en ontdek welke route u wilt fietsen in tijdens uw verblijf op onze natuurcamping in Drenthe!

Fietsroutes in Drenthe

Fietsroute 1- Esdorpen en Saksische boerderijen-route (37 km)

Drenthe staat onder andere bekend om haar karakteristieke boerderijen en idyllische Esdorpen. Een fietsroute in Drenthe door de Esdorpen en langs de oude Saksische boerderijen kan daarom tijdens uw verblijf niet ontbreken! Deze knooppuntenroute start en eindigt op het stationsplein in Assen. U ontdekt tijdens de Esdorpen en Saksische boerderijen-route diverse Esdorpen en bijzondere Saksische boerderijen terwijl u langs het Drentsche Aa fiets. Van authentieke landschappen en heidevelden tot historische boerderijen. U vindt het allemaal tijdens deze fietsroute in Drenthe!

Fietsroute 2 - Rondje rond Assen-route (38 km)

Voor de echte natuurliefhebbers onder ons is de Rondje rond Assen fietsroute een echte aanrader! De route brengt u over de mooiste fietspaden langs de stadsrand van Assen. Tijdens de fietstocht ontdekt u de talloze veelzijdige natuurlandschappen die Drenthe te bieden heeft. De knooppuntenroute begint en eindigt bij het Duurzaamheidscentrum Assen. U ontdekt tijdens deze route onder andere brandheuvels uit de ijzertijd, monument Lancaster, het oude Asserbos, diverse heidevelden, groenlanden en nog veel meer!

Fietsroute 3 - Barbizon van het Noorden-route (40 km)

De 40 km lange route Barbizon van het Noorden behoort tot één van de mooiste fietsroutes in Drenthe. Wanneer u voor deze unieke route kiest, fiets u naar diverse schilderlocaties langs de Drentsche Aa. U maakt een fietstocht door het Drentse landschap rond 1900 en ontdekt de bijzondere plekken die Drenthe te bieden heeft. U bezoekt schilderlocaties van schilderijen die onder andere door Johan Dijkstra en Willem Roelofs zijn geschilderd. U start bij het Drents museum en eindigt in de Drentse stad Balloo. Een bezoek aan het museum wordt als het ware in een nieuw jasje gestoken, dit maakt fietsen in Drenthe extra speciaal!

Fietsroute 4 - Assen-Drouwenerveldroute (49 km)

De Assen-Drouwenerveldroute is een 49 km lange knooppuntenroute door het mooie Drenthe. Via deze route gaat u door het Gasselterveld, Drouwenerveld en boswachterij Grolloo. U komt langs de twee bekendste hunebedden van Nederland: D17 en D18. U start en eindigt met deze route in Assen. Met deze route geniet u van de vele mooie landschappen die Drenthe te bieden heeft. Heidevelden, bossen en vennen, noem ze maar op! Het grootste ven, het Lunsmeer, is tijdens uw fietstocht zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Wanneer komt u deze prachtige fietsroute in Drenthe ontdekken?

Fietsroutes Drenthe

Fietsroute 5 - Stroomdal-route (52 km)

De 52 km Stroomdal-route is een echte aanrader om tijdens uw verblijf te gaan verkennen! U kijkt uw ogen uit tijdens deze veelzijdige fietsroute in Drenthe. De route start en eindigt in het oude esdorp Loon. Tijdens deze fietsroute komt u langs het stroomdal van de Drentsche Aa. Nationaal Park Drentsche Aa behoort tot één van de best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. U komt tijdens deze schitterende fietsroute in Drenthe onder andere langs diverse hunebedden, de omgeving van Kampsheide en mooie esdorpen. 

Fietsroute 6 - Historische TT-route (67 km)

Geschiedenisliefhebbers opgelet! Tijdens de Historische TT-route fiets u over twee vroegere TT circuits. In 1925 en tussen 1926-1954 werd er tijdens de TT op deze oude circuits gereden door de eerste TT rijders. De belevenisroute behoort tot één van de vele bijzondere fietsroutes in Drenthe. De route start en eindigt in Assen en onderweg bezoekt u onder andere het TT circuit van Assen, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Hunebed D27, het Drents museum en nog veel meer! Naar welke bezienswaardigheid gaat u voorkeur uit tijdens deze schitterende fietsroute in Drenthe?

Fietsroute 7 - Puur Drenthe-route (67,2 km)

Wanneer uw voorkeur uitgaat naar langere fietsroutes, dan moet u zeker eens de 67,2 km Puur Drenthe-route volgen! Tijdens deze bijzondere fietstocht stopt u bij verschillende knooppunten. De route biedt zowel een cultuurrijke als natuurrijke ervaring. U start en eindigt in Assen en onderweg komt u onder andere langs Kamp Westerbork, knooppunten die onderdeel zijn van culturele erfgoederen, dorpen met middeleeuwse brinken en Saksische boerderijen. Tijdens deze route is er voor ieder wat wils. De variërende knooppunten maken deze fietsroute in Drenthe extra leuk!

Fietsen in Drenthe
 
Fietsen Drenthe

Naar welke fietsroute gaat uw voorkeur uit?

Voor welke fietsroute in Drenthe gaat u tijdens uw verblijf op onze 5-sterren camping in Drenthe? Van ontspannende routes midden in de natuur tot prachtige routes langs culturele erfgoederen en schitterende historische routes. Kom er tijdens uw vakantie achter welke route het beste bij u past. Het huren van een fiets is op ons vakantiepark ook zeker mogelijk. Wij verhuren dames- en herenfietsen, elektrische fietsen (hoogseizoen) en kinderfietsen. Boek een accommodatie of kampeerplaats bij ons vakantiepark en maak uw welverdiende vakantie in Drenthe helemaal compleet! Bekijk ook eens de Fietsvierdaagse in Drenthe. Dit gezellige evenement is zeer geschikt om tijdens de zomer er even heerlijk een weekje tussenuit te gaan!

 

Bekijk ook onze andere blogs: