Vakantiepark Witterzomer
  De mooiste schaapskuddes van Drenthe

De mooiste schaapskuddes van Drenthe

De mooiste schaapskuddes van Drenthe¬†ūüźĎ

Maak kennis met onze natuurlijke grasmaaiers die vele gebieden in Drenthe kort houden. Veel schaapskuddes beschikken over een speciaal bezoekerscentrum waar veel activiteiten voor kinderen aanwezig zijn. In het voorjaar worden de lammetjes geboren, wat natuurlijk bijzonder is om met eigen ogen te zien. Lees snel verder en ontdek tijdens uw bezoek aan ons vakantiepark in Drenthe deze mooie schaapskuddes!

Schaapskooi Weiteveen

Met maar liefst 1000 schapen is deze schaapskooi in natuurgebied Bargerveen niet alleen de allergrootste van Nederland, maar ook nog eens energieneutraal. Op het dak vindt u twee balustrades. Hier kunt u de schapen ook van bovenaf bekijken. Deze schitterende vergezichten wilt u zeker niet missen. Schaapskooi Weiteveen is een hypermodern en energieneutraal complex. Deze schaapskooi is daardoor zeker uniek in Nederland!

Schaapskooi ’t Hijkerveld

Schaapskooi 't Hijkerveld is één van de grootste heidevelden van Drenthe. Het gebied werd in de ijzertijd bewoond door ijzerboeren. Het bewijs hiervan kunt u nog steeds op de heide vinden. De heide wordt begraasd door een kudde Schoonebeker heideschapen. De herder vertrekt 's ochtends om 9:30 uur en brengt de schapen rond 16:30 uur weer naar binnen. ’t Hijkerveld is vrijwel in onze achtertuin gelegen en is eventueel op de fiets makkelijk te bereiken. Bij Vakantiepark Witterzomer kunt u gemakkelijk een fiets huren! Voor meer informatie over het ontstaan en de geschiedenis van de schaapskooi is er een informatiecentrum aanwezig. 

Schaapskooi op het Ballo√ęrveld

De schaapskudde op het Ballo√ęrveld bestaat uit 400 Drentse heideschapen. Ballo√ęrveld ligt aan de rand van Assen en ligt¬†dicht bij onze camping in Drenthe.¬†Op het informatiepaneel bij de schaapskooi wordt u iedere dag op de hoogte gesteld¬†over waar de kudde zich bevindt.¬†U¬†vindt de schaapskooi naast het informatiecentrum, aan de rand van het natuur- en heideveld. Er is ook een heus wolatelier aanwezig.¬†Hier wordt¬†wol nog met de hand gesponnen. Dit kunt u daar ook kopen!

 
Heideschaap
 
Natuurgebied
 

Wanneer mogen wij u verwelkomen?

Wilt u ook genieten van de schaapskuddes in Drenthe en de prachtige natuur? Geniet dan tijdens uw vakantie in Assen bij Vakantiepark Witterzomer. In de maanden buiten de vakanties om is ons vakantiepark ook zeer geliefd bij 50-plussers en rustzoekers. Wanneer u met de kinderen komt, kunt u verblijven op één van de kampeervelden. Hier heeft u de keuze uit een kampeerveld met eventueel een speeltuintje of een kampeerveld bij de recreatievijver met zandstrand. Verblijft u liever in een accommodatie? Geen probleem! Dat is ook zeker mogelijk bij Vakantiepark Witterzomer.