Winterkamperen

Helemaal in, in de winter de caravan in. Het fenomeen bestaat natuurlijk al een tijdje in de wintersport wereld. Met speciale voortenten en warme kleding op wintersport en genieten van kamperen in de sneeuw. Na het skieen knus in de caravan spelletjes doen en dan vroeg onder de wol. Dit kan natuurlijk ook gewoon in Nederland!

 

5 redenen om te gaan winterkamperen!

 

Gewoon omdat het kan

Winterkamperen op Witterzomer is al jaren mogelijk, doordat we één van de weinige campings in de buurt zijn wordt hier best veel gebruik van gemaakt. De afgelopen maand hadden we 60 kampeergasten goed voor 116 overnachtingen. Een aantal gasten komt omdat bijvoorbeeld familie in de buurt woont of omdat ze naar het Drentsmuseum willen of een andere bezienswaardigheid.

De meeste gasten komen met de camper of caravan. Het veld op de Witteres is geopend en bij nat weer kan men verhard staan in het verlengde van het veld. Ons toiletgebouw is verwarmd en er kan binnen gebruik gemaakt worden van de afwasplaats. Op dit veld zijn huisdieren ook welkom.

Winterkamperen
 

Gezond buitenleven

De laatste weken lopen de besmettingen weer op, buiten leven is gezond en het advies tot ventileren wordt met winterkamperen natuurlijk extra goed mogelijk. Tevens is kou goed voor je weerstand, door kou maakt je imuunsysteem meer witte bloedlichaampjes aan waardoor je weerstand beter is. Hoe beter je weerstand hoe minder snel je ziek wordt! Win win!

Winterkamperen
 

Rust en ruimte

Tijdens de wintermaanden staan onze gasten met maximaal 5 gezinnen op 1 veld. Dit betekend heel veel ruimte en rust op het veld. Op het park zelf kunt u uren wandelen. Er is op het park een heide veld met natuurven, het Avonturenpad is voor de kleinere avonturiers erg leuk. In de omgeving zijn prachtige fietsroutes uitgezet, deze kunt u gratis op de receptie ophalen. Zelf geen fietsen mee? We verhuren verschillende fietsen. Ook zijn er in de omgeving een aantal Geocache routes uitgezet.

Winterkamperen
 

Actief en avontuurlijk

Voor de avonturiers zijn er verschillende uitdagende activiteiten. In onze achtertuin ligt de ATB route rondom de Baggelhuizerplas, deze route is welliswaar kort maar heeft veel hoogte verschil en bestaat uit verschillende lussen waardoor de route makkelijk te verlengen is. In onze omgeving zijn verschillende klimparken. Joytime in Grolloo bijvoorbeeld. Bij slecht weer kan er tijdens de openingstijden van SKIK worden gestreden op de bowlingbaan!

Winterkamperen
 

Verwen jezelf

Elke dag zijn er vers afgebakken broodjes te bestellen, heerlijk ontbijten in uw tent of caravan. Op de dagen dat SKIK geopend is kunt u heerlijk lunchen of gewoon een kop warme choco bestellen. Na 16.30 is er de mogelijkheid om afhaal pizza's, patat of plates te bestellen.

Tijdens kerst en oud en nieuw staan er elk jaar weer kampeergasten op ons park. Veel honden bezitters kiezen ervoor om oud en nieuw hier door te brengen omdat er minder overlast wordt ervaren van vuurwerk. 

Warm of koud, kort of lang, voor een heerlijk kampeer verblijf verwelkomen wij u graag. De receptie is 365 per jaar geopend, voor kamperen in de winter kunt u aanrijden en aanmelden via de receptie. Samen met u zoeken we dan een plekje uit op onze plattegrond. Een winterkampeerverblijf is echt een aanrader!

Pizza
Boek uw winterkampeerplaats

Lees ook onze andere blogs